В хода на операцията като участници в престъпната група са задържани още четирима от Любимец на възраст 26, 30, 34 и 43 години, 29-годишен от с. Радиево и 43-годишен от Нова Загора.

Финализиране на четиримесечната оперативната работа от служители на ГД БОП, ОДМВР-Хасково, митнически служители и с партньорството на американските колеги от ДЕА, под ръководството на Окръжна прокуратура - Хасково доведе до задържането на седмина участници в организирана престъпна група, съобщиха на пресконференция окръжният прокурор и директорът на ОДМВР в Хасково.

Разработката на случая антимафиотите предприели, след като на 8 ноември м.г. на територията на гр. Одрин, Турция са задържани трима българи, превозвали 70 кг хероин в лек автомобил "Мерцедес", след което последвало задържане на 25 кг от същата дрога на граничния пункт в края на януари.

След обмен на информация на нашите служби с ДЕА, на 5-ти март в 1 часа на ГКПП-Капитан Андреево, полицейските и митнически служители спрели за проверка тежкотоварен камион "Сканиа", шофиран от 26-годишен жител на Любимец, превозвал торби с цимент.

След щателна митническа проверка в товарната кола са открити 3 сака и 3 полиетиленови торби, пълни със 183 пакета с пресовки по половин кило кафяво прахообразно вещество с общо тегло 96,180 кг хероин, потвърден с полеви наркотест. Стойността на дрогата по цени на съдебната система е 8 656 200 лева.

В хода на операцията като участници в престъпната група са задържани още четирима от Любимец на възраст 26, 30, 34 и 43 години, 29-годишен от с. Радиево и 43-годишен от Нова Загора.

Задържането на наркотрафикантите, част от които са познати на органите на реда, е част от трайните мерки, които предприема държавата за предотвратяването и неутрализирането на канали за трафик на хероин през българо-турската граница към Западна Европа. /БГНЕС