Скок в дупка с еротично послание...

Шофьорите в Шумен са принудени ежедневно да показват майсторско шофиране по офроуд отсечките в града, а най-често разговорите в колите след скок в дупка преминават в еротични послания към всички, от които зависи състоянието на уличната мрежа.

Някои шофьори са подложени на двоен шок - резкият скок на цените на горивата и увеличаващите се успоредно с тях улични дупки.

Декември 2009. Предпразнично оживление. Натоварено движение. Затворени пътни плана заради изкопни и ремонтни работи. И за капак на всичко - дълбока дупка по единственото възможно място за преминаване по булевард „Симеон Велики”.

Докато някои шофьори се справиха с изпитанието, други, които не успяха, бяха възнаградени с изкривени джанти, спукани гуми и ремонти по ходовата част.

2010 година. Два автомобила пропаднаха в огромна дупка на един от най-оживените булеварди в Шумен. Последователно жертви на некачествения асфалт, станаха лек автомобил „Ауди” и „Пежо Партнер”.

Кръстовището било заляно с вода, когато шофьорът на немското возило усетил как земята се отваря. Излязъл от колата, която само след секунди пропаднала в дупката.

Оказа се, че община Шумен не е безразлична към проблемите на шофьорите. Изтегли заем в размер на 15 милиона, за да оправи улиците.

Кметът ще се допита до гражданите, за да стане ясно за кои улици какво трябва да се направи.

Освен за улиците, от администрацията работят върху идеята да сменят счупени плочки, да монтират поливна система и да почистят с пясъкоструйка пешеходен участък в центъра на града.