Според министъра на земеделието и храните, няма основание млекопреработвателните предприятия да вдигнат цените на продуктите си...

Заради скока на горивата министърът на земеделието и храните очаква спекулативно поскъпване на някои  основните хранителни продукти като млякото, кашкавала и сиренето.

За да се избегне това Мирослав Найденов е разпоредил, още тази седмица да започнат масови проверки в предприятия - млекопроизводители.

Министърът на земеделието и храните очаква спекулативно да скочат някои от основните хранителни продукти заради горивата.

Според министъра на земеделието и храните, няма основание млекопреработвателните предприятия да вдигнат цените на продуктите си заради повишението на горивата.

От бранша заявиха, че засега задържат цените, но няма да е за дълго, тъй като горивата са едни от основните им разходи в производството.

Проверките в предприятията ще извършва новосформираната работна група към Министерски съвет, която следи за ценообразуването в магазините. В нея са включени Икономическа полиция и данъчните.

Групата няма правомощията да санкционира.