Безредиците по улиците, запалените магазини и коли, сбиванията с полицията не стихват...

Хаосът в Лондон продължава и дори се разпространява и в други градове като Ливърпул, Бирмингам, Нотингам и Бристол.

 

Безредиците по улиците, запалените магазини и коли, сбиванията с полицията не стихват, въпреки крутите мерки, взети от властите.

 

След изпращането на солидни подкрепления, над 16 хиляди полицаи патрулират в размирните квартали от тази вечер.

 

Всички отпуски в Скотланд Ярд са прекъснати до второ нареждане, а допълнителни части са дислоцирани от други части на Острова.

 

По последни данни са задържани над 500 души, участвали в мародерства, палежи и нападения срещу полицаи. Срещу повече от 100 са повдигнати обвинения.

 

26-годишен мъж, прострелян снощи в един от разбунтувалите се квартали, почина в болница, но обстоятелствата около смъртта му тепърва ще се изясняват.

 

Британският премиер Дейвид Камерън прекъсна лятната почивка на парламента заради продължаващите размирици и в четвъртък депутатите се събират на извънредно заседание. 

\"Това е чисто и просто престъпност. Имам много ясно послание към тези хора, които са отговорни за престъпленията. Вие ще усетите пълната сила на закона и ако сте достатъчно възрастни, за да извършите престъпление, значи сте достатъчно възрастни да понесете полагащото се наказание\", категоричен беше Камерън.