Най-сериозни щети огънят нанесе в района на Хасково, където пожари горяха на 25 места...

Пожарите не пожалиха страната дори и навръх днешния професионален празник на огнебореца. Най-сериозни щети огънят нанесе в района на Хасково, където пожари горяха на 25 места. Стихията вилня и край Ивайловград и Бобошево.

 

Над 300 декара смесена 15-годишна гора са унищожени от пожара, избухнал край село Висока могила, община Бобошево. Според полицията пожарът край Висока могила е предизвикан от прехвръкнала искра при извършване на огневи работи – монтиране на дворна ограда и ползване на ъглошлайф в имот в селото. Запалването на сухите треви е обхванало голяма площ треви и храсти в силно пресечената планинска местност, след което огънят е навлязъл в гората.

 

Край селата Васково и Оряхово горяха над 2000 дка сухи треви и храсти. Огънят е пламнал малко след 15.00 часа. На място с огнената стихия се бореха 30 пожарникари и 15 служители на Горското стопанство.

 

Близо 500 дка лесонепригодни площи и гора горят край селата Гарваново и Татарово. Три пожарни екипа полагаха усилия да потушат огнената стихия. Създадена бе организация в гасенето на пожара да се включат и всички свободни от дежурство пожарникари.

 

6 пожара са гасили вчера районните служби в Кюстендилска област, пет от тях са причинени поради небрежност. Тази нощ дупнишки огнеборци са гасили пожар и в къща в село Яхиново. Огънят е унищожил 120 кв. м покривна конструкция.