Пламен Трифонов категорично отрече да е бил на мястото на престъплението...

Единственият обвинен за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина остава в ареста. Това реши Софийският градски съд четири месеца след като заподозреният Пламен Трифонов беше задържан.

 

Тялото на Яна Кръстева беше намерено в средата на юли в Борисовата градина два дни след убийството й. Първоначално заподозрените бяха двама – Николай Русинов и Пламен Трифонов.

 

Русинов е бил с Яна във фаталната вечер. На местопрестъплението са намерени негови отпечатъци. По телефона на Яна е имало нейна кръв и отпечатъци на Русинов.

 

Освен това, мобилният телефон на Николай Русинов е засечен на местопрестъплението до 5 часа сутринта. Съдебните медици пък определиха, че Яна е била убита между 2 и 3 часа през нощта.

 

Пламен Трифонов се предполага, че е бил в Борисовата градина във фаталната вечер. По тялото на Яна са намерени косми, които морфологично приличат на неговите.

 

Освен това свидетел твърди, че той бил агресивен, приличал на \"доберман, който е готов да скочи в следващия момент\". Няма негови отпечатъци, няма негова ДНК, няма и свидетел, който да го е видял на местопрестъплението.

 

Така единственият обвинен за убийството на Яна остава Пламен Трифонов. Николай Русинов е разпитан само като свидетел.

 

Съдия Иван Стойчев обаче сметна, че Трифонов трябва за пореден път да остане в ареста.

 

Нито съдията, нито прокурорът коментираха доказателствата срещу Николай Русинов, който първоначално също беше заподозрян. Причината – в момента той е само свидетел по делото.