По последни данни жертвите от кръвопролитните събития вече са четири...

Белгийската полиция откри тяло на убита жена в дома на нападателя, който вчера откри огън и хвърли гранати по беззащитни хора в центъра на Лиеж. По последни данни жертвите от кръвопролитните събития вече са четири, след като бебе на 17 месеца почина от раните си в болница. Ранените са 125, като състоянието на петима от тях е критично.

 

Тялото на жената било намерено в барака до къщата на стрелеца - 33-годишният Нордин Амрани. Жертвата имала рана от куршум в главата. Тя била идентифицирана като 45-годишната домашна помощница на съседите му. До нея били открити две оръжия и много амуниции, съобщи прокурорът по случая. Тя допълни, че Амрани използвал навеса и за отглеждане на канабис. Нападателят не е оставил никакво послание в дома си. Неясни остават мотивите му за извършеното тежко престъпление.

 

Нападателят стреля по събралото се множество хора на площад в Лиеж, хвърли гранати, а след това се самоуби. Той имал криминално досие, съобщи полицията.

 

Амрани е бил арестуван за наркотици и притежание на огнестрелни оръжия, осъден на По първоначална информация не е имал психически проблеми. Премиерът на Белгия заяви, че става въпрос за изолиран случай. Изключен беше варианта за организиран политически тероризъм.