Няколко души, в това число и полицай, бяха ранени при масови безредици в Румъния...

Няколко души, в това число и полицай, бяха ранени при масови безредици в Румъния през изминалата нощ. Сблъсъците между демонстранти и органите на реда станаха по време на протест срещу прилаганите от правителството мерки за икономии в Букурещ.

Едно от основните исканията на стотиците протестиращи, организирали се чрез социални мрежи, е оставката на президента Траян Бъсеску. Според тях, именно Бъсеску е основният виновник за спада на жизненото равнище заради строгите мерки за икономии, приети през 2010-та година. \"Оставка\", \"Не се страхувайте, Бъсеску ще падне\", скандираха демонстрантите, насочвайки се към президентския дворец.

Протестите в Букурещ и други румънски градове започнаха в знак на солидарност с основателя на румънската Бърза помощ - д-р Раед Арафат, който бе принуден да подаде оставка в началото на седмицата след спор с президента Бъсеску във връзка с проект за реформа в здравеопазването. След това прераснаха в демонстрация срещу цялостната антикризисна политика на управляващите.