Три ТИР-а и автобус са катастрофирали....

Тежка катастрофа блокира автомагистрала \"Тракия\" в посока от София към Бургас. Три ТИР-а и автобус са катастрофирали. Автобусът пътувал от Черна гора за Истанбул, а в него е имало 20 пътници. Няма пострадали.

 

Във верижната катастрофа е участвал и лек автомобил с гръцка регистрация, в който са пътували четирима души. И четиримата са пострадали. Всички са настанени в болница.

 

В момента на мястото на инцидента има осем екипа на пожарната, тежка верижна техника, както и автомобили на Пътно управление, които разчистват магистралата, според информация на екипа на Нова телевизия.

 

Заради катастрофата има блокирани и десетки ТИР-ове, които от 5.00 часа сутринта чакат, за да продължат пътя си. Шофьорите твърдят, че полицията не ги е предупредила, че условията по магистралата са тежки за пътуване.

 

По информация на екипа на Нова телевизия трите ТИР-а, които са катастрофирали, са получили сигнал още на разклона за Пазарджик от полицейски патрул да отбият, но те не са го направили.

 

Междувременно по информация на синоптиците в следобедните часове ни очаква понижение на температурите. Това ще доведе до заледявания, така че екипът на \"Здравей, България\" съветва шофьорите да са изключително внимателни.