Той поиска от съда да бъде оправдан, защото не се чувства виновен....

Кирил Рашков, известен като цар Киро, и един от внуците му - Ангел Рашков - се изправиха отново пред съда в Пловдив. Двамата поискаха да бъдат пуснати на свобода.

 

Рашков обжалва присъдата си от три и половина години затвор, която получи заради заплахи за убийство. Той поиска от съда да бъде оправдан, защото не се чувства виновен. Адвокатите настояваха за отмяна на присъдата, заради влошеното му здравословно състояние.

 

Окръжният съд ще се произнесе до месец. В същото време апелативните магистрати потвърдиха оставането в ареста на внука на Рашков - Ангел. Той беше задържан за даване на подкуп от 20 лева на двама пътни полицаи, които го хванали да кара без шофьорска книжка. Основният свидетел по делото Веселин Христов заяви, че отново е получил заплахи от Рашкови.

 

„Имам нови заплахи, за които съм сигнализирал органите. Заплахите са документирани и мога да ви предоставя разпечатки да видите... Идват от Кристиян Рашков в лично съобщение във Фейсбук профила ми. Мен и семейството ми ме обижда и заплашва", каза Веселин Христов.

 

 „Не съм го заплашвал абсолютно с нищо. Аз съм го написал. И да пусне жалба, аз не съм го заплашвал и то се вижда в съобщението, не съм го заплашвал по никакъв начин", твърди Кристиян Рашков.

 

Репортер Благой Бекриев