С приоритет ще бъдат районите на Перник, Пловдив, Стара Загора, Хасково и област Русе...

През април и май започват пътните ремонти в цялата страна. С приоритет ще бъдат районите на Перник, Пловдив, Стара Загора, Хасково и област Русе, тъй като там положението е най-зле, аргументираха се от пътната агенция.

 

„308 000 квадрата ще бъдат изкърпени от Републиканската пътна мрежа", каза инж. Лазар Лазаров, предс. на УС на Агенция "Пътна инфраструктура".

 

Заради кърпенето в цялата страна ще бъдат затваряни пътни платна и ще бъде въведена временна организация на движението. Подробна карта с предстоящите текущи ремонти можем да видим на сайта на пътната агенция в рубриката "Зимно поддържане"
„Общият бюджет за целия сезон за текущ ремонт е 25 милиона. Но за тези два месеца - 4 милиона и половина", каза Лазаров.

 

На автомагистрала „Хемус" най-голяма нужда от ремонт има пътната настилка в отсечката Варна-Шумен: "В момента ние ще изпълняваме само ремонти на надлезите, които ще бъдат предварително ремонтирани, преди асфалтирането". Или основен ремонт ще чакаме едва в края на годината, обещава ведомството.

 

Заради неравностите Петър Димитров, който е шофьор, изгуби капачката на резервоара си: „Не знам как е паднала, просто падна", обясни той.

 

На същия път, след разклона за Провадия камион, натоварен с течни торове падна от мост. Шофьорът се размина само с уплаха, а 16-годишната му приятелка е настанена в болница за лечение без опасност за живота.

 

Репортер: Живко Константинов
Оператор: Десислав Митов