35-годишният Златан Георгиев – Златния e арестуван…

 

Спецполицаите го задържали преди часове в блок на благоевградския квартал „Струмско" .  

 

Вътрешният министър пристигна в 18.00 часа в Благоевград, за да представи новия лидер на ГЕРБ - Даниела Савеклиева. По случая той коментира, че мъжът е съпричастен. Процесуално-следствените действия продължават, като скоро се очакват резултати. Цветанов обаче не съобщи по какви версии работи полицията.

 

Златния беше изведен от спецполицаи с качулки от жилището му на 5-я етаж в блок 1-Б в квартал „Струмско". Имотът беше обискиран за повече от час и половина в присъствието на поемни лица. Полицаите претърсваха и контейнерите за смет пред блока. Към 18.45 часа започна обиск и на личния му автомобил "Опел Корса".

 

Адвокатката на задържания - Мария Георгиева, се оплака, че 8-годишното дете на клиента й е станало свидетел на задържането. Тя се оплака и от полицейско насилие спрямо Георгиев, както и от това, че не е допусната в жилището на клиента си.

 

Съпругата му Детелина се заяви, че това е полицейска държава. Тя била на работа, когато полицай й се обадил, че трябва да се прибере у дома. Когато го сторила, видяла съпруга си на земята, а върху него 10 полицаи с качулки като по филмите. След това го извели надолу по стълбите. 8-годишното им дете било в жилището по време на обиска.

 

Акцията продължава и в момента.

 

41-годишният председател на фен клуб "Пирин - Реален"  - Димитър Сукалински, бе открит вчера вечерта заклан в заключения си отвън апартамент. Димитър Сукалински бил с дълбока порезна рана на гърлото, по ръцете имал порезни рани, получени при опита да се предпази от ножа на нападателите си. Починал е от кръвозагуба, въпреки, че е успял в 20.36 часа да се обади на приятеля си Ванко с думите "Помощ, помощ".