Мащабният европроект облагородява почти цял Разград...

 

Дръвчета, храсти и плочки, с които по мащабен европроект се благоустрояват 7 квартала в Разград, изчезват. От това се оплакаха служители на фирмите-изпълнители. От общината потвърдиха, че вандали са задигнали над 150 наскоро засадени фиданки, декоративни растения и стотици тротоарни плочки.

 

От местната власт знаят къде отиват откраднатите дръвчета и строителни материали. По неофициална информация част от тях са насочени към гробищния парк, втора част по частни дворове, а трета част има и установени от полицията, заловени, такива случаи имаме, по пазарите на съседните градове.

 

Изложеният на вандалски посегателства проект е на стойност над 5 млн. лв. По него в 7 крайни квартала на града бяха асфалтирани улици, бяха направени нови тротоари и паркинги, изникнаха детски площадки, пейки, беседки, зелени площи. Затова хората посрещат с възмущение случващото се.

 

Според гражданите всички беди идват от нашенския манталитет. Затова и повечето разградчани не са оптимисти, че ще се радват дълго на придобивките от проекта.

 

Заместник-кметът Любомир Цонев обаче успокои, че местната власт ще затегне контрола и занапред злосторниците ще бъдат разобличавани и наказвани.

 

Гледайте цялата централна емисия на Новините на Нова на сайта на Nova Play.