Това е обичайна практика в крайните квартали на градовете покрай празници...

До 3 000 лева може да стигне глобата за нещо, на което живеещите в крайните квартали на градовете често стават свидетели покрай празниците – коленето на животни в паркови и междублокови пространства.

Агенцията по храните в Хасково глоби семейство, което беше решило, че парк до детска площадка е най-подходящото място за разфасоване на агне.

Семейството на Ана Михайлова си купило агнета от хайван пазара в Хасково и решило да ги заколи зад блока си. На слисаните минувачи обяснили, че се готвят за празниците. Съседите обаче подали сигнал в Агенцията по храните, а на мястото пристигнаха инспектори.

Единствените места, където могат да се колят животни, са кланиците. Другият вариант е в собствения двор, където нямат достъп външни хора.

„Няма в апартамента къде. Ние ще си го изчистим. Всичко ще се прибере и няма нищо. Ние за пръв път правим това и няма да се повтори повече", коментира случая Ана Михайлова.

Инспекторите съставиха акт, а глобата ще бъде между 2000 лева и 3000 лева. Те се надяват, че тя ще има възпитателен ефект, защото това не е изолиран случай.

Какво е мнението на живущите в квартала за случая  - вижте във видеото.

Репортер: Димитър Иванов

 

Гледайте цялата централна емисия на Новините на Нова на сайта на Nova Play.