Екип на Нова установи, че наемът на квартира излиза около 20 лева на човек...

 

Екип на Новините на Нова провери пълни ли са вече плажовете на родното Черноморие и колко средно може да ни струва лятната почивка.

 

Местните хора, които предлагат квартири в Созопол, обикновено стоят на автогарата до обед, защото тогава пристигат автобусите с туристи. Ако пристигнете в градчето, след като работното време на хазяите е изтекло, трябва сами да потърсите изгодна оферта за нощувка и за храна. 

 

Цените на по-луксозните квартири започват от 20 лева на човек за нощувка. Собствениците на този тип места за пребиваване обаче не бяха гостоприемни към екипа на Новините. Един от тях отказаха да осигурят стая за четиричленно семейство с аргумента, че през следващите 10 дни в дома й ще почива група от седмина младежи.

 

Ето защо екипът се насочи към хотелите. Оказа се, че в тях има стаи на цени около 100 лева и луксозни апартаменти за повече от 200 лева на нощ.

 

И така, проверката на Новините на Нова показа, че четирима души могат да преспят в Созопол на цена от 40 лева на вечер до... горна граница на цените май няма - тя зависи от възможностите и желанията на клиента.

 

Репортер: Мария Цънцарова