Борците спокойни и уверени във възможностите си

Националният ни отбор по борба /свободен стил/ замина за Лондон. Кирил Терзиев /74 кг./, Леонид Базан /66 кг./, Анатолий Гуйдя /60 кг./ и Радослав Великов /55 кг./ ще трябва да оправдаят очакванията и да спечелят медали за страната ни. Състезателите признаха, че стабилната психика ще бъде в основата на доброто представяне.

 

„Понякога най-добрият не е първи, защото психическото натоварване и напрежението са огромни", обясни Кирил Терзиев и допълни - "Засега ние сме спокойни и заминаваме с приповдигнато настроение. Надяваме се на късмет. Искаме да зарадваме и всички вас. Отиваме да покажем какво сме тренирали. Има още няколко дни до самото състезание и отиваме малко по-рано, за да се запознаем с обстановката. Дано нашите колеги, класиците, да ни поведат напред със златни медали”, сподели Терзиев.

 

Представителят ни в категория до 60 килограма Анталоий Гуйдя бе категоричен, че отива да спечели златния медал. Радослав Великов също изрази оптимизъм:

 

„Надяваме се на титла, но ще стане това, което е рекъл Господ. Физически сме добре и се надяваме да покажем това, което можем. На олимпиадите изненади не липсват. На този форум трябва да запазиш самообладание и да бъдеш спокоен психически. Това е най-важното, другото сме го свършили в тренировките".

 

Леонид Базан обобщи, че хората не трябва да имат огромни очаквания само към борбата, защото България има възможност да спечели медали и от други спортове, като бокса и гимнастиката.