"Напрежението ми подкосява краката", признава състезателката...

Станка Златева обясни при заминаването си за Лондон, че желанието й е просто да спечели медал. Състезателката ни в категория до 72 килограма обясни, че конкуренцията е наистина огромна и допълни, че напрежението вече й влияе.

 

"Конкуренцията е тежка и за нас ще бъде голяма радост, ако се доберем до медали. На миналата олимпиада не издържах психически и се надявам да имам щастието да спечеля медал. В моята категория повечето са медалисти, не само китайката. Те нямат какво да губят и дават всичко от себе си. Има напрежение, подкосяват ни се краката на всички олимпийци. Трябва да бъдем спокойни и да се състезаваме без напрежение", коментира Златева.

 

Треньорът Симеон Щерев обясни, че при него напрежението отсъства и той ще изисква от състезателите да покажат най-доброто от себе си.

 

"Всички противнички на Станка са потенциални медалистки. Това е нормално, защото отиваме на олимпиада. При мен няма напрежение, надявам се на турнира и при тях да няма. Ние отиваме да се борим, пък да става каквото ще. Когато дадеш най-доброто от себе си, печелиш. Ако не, ще ни победят", обясни Щерев.