Шофьорът трябва сам да плаща за ремонти на стойност до 200 лева

На застрахователния пазар се появиха компании, които предлагат сключване на „Автокаско” на доста по-ниски цени. В замяна обаче клиентите трябва сами да платят всички щети, които са на стойност до 200 лева. 

 
От Асоциацията на застрахователите коментираха, че тази практика не може да се превърне в задължителна за сектора. Клиентът сам трябва да прецени изгодно ли му е да пести от полицата, но и да покрива по-дребните щети.
 
Според експерти пълната застраховка „Каско” покрива най-често щети след леки удари на паркинг или пък от драскотини от доброжелател. Именно за тях ще отговаряме ние, ако решим да сключим такъв тип застраховка, за да ни излезе по-евтино
 
Онези, които все още карат със стикери, показващи към коя компания са застраховани  колите им, трябва да знаят, че след 6 октомври могат да бъдат глобени  50 лева заради това. Оказва се, че има изобретателни застрахователи, които са намерили начин да заобиколят закона и, въпреки забраната, слагат скрита маркировка - "червен кръст" на огледалото в купето или пък под формата на освежител. Шофьорът обаче трябва да знае.
 
Преди компаниите, които настояваха да караме с въпросните стикери, отказваха да изплащат щети, ако лепенките се махнат.