Барселона спечели в последната минута, Манчестър Юнайтед направи обрат от 0:2 до 3:2.

Европейският шампион Челси записа първата си загуба в Шампионската лига след триумфа в турнира през май. Лондончани паднаха 1:2 от Шахтьор в Донецк и усложниха ситуацията си в група Е. Сините имат едва 4 точки от първите си три мача и изостават от украинците с 3 точки.

За мениджъра на Челси Робето ди Матео това е първо поражение в кариерата в Шампионската лига. Шахтьор откри резултата още третата минута с гол на Тешейра в третата минута. Това бе попадение №100, което Челси получи в Шампионската лига. След паузата Фернандиньо покачи на 2:0. Бразилецът Оскар върна един гол, но това бе всичко.

В другия мач от групата Ювентус също се провали. Италианският шампион стигна само до 1:1 като гост на дебютанта Нордселанд. Датчаните поведоха с гол на Бекман, който бе първи за Нордселанд в историята в Шампионската лига. Вучинич донесе равенството малко преди края. Това бе девети пореден хикс за Ювентус в евротурнирите. Бианконерите не са губили в Европа вече 13 поредни мача, но сега имат едва 3 точки в трупата.

Барселона трябваше да чака до четвъртата минута на добавеното време, за да победи Селтик у дома с 2:1. Шотландците поведоха с гол на Самарас в 19-ата минута, но Иниеста изравни преди паузата. Жорди Алба вкара победния гол секунди преди края. Това бе победа №100 за Барса в ШЛ.

Манчестър Юнайтед също имаше инфарктни моменти. Брага поведе с 2:0 на "Олд Трафорд", но червените дяволи обърнаха до 3:2. Алан вкара два гола до 20-ата минута за португалците, но Ернандес намали преди паузата. След нея Джони Еванс и оново Хавиер Ернандес донесоха победата.

Байерн стигна до успеха с 1:0 като гост на Лил благодарение на гол от дузпа. Реализира я Томас Мюлер и донесе втора победа на баварците. Немският тим има 6 точки, колкото Валенсия и БАТЕ Борисов. Те играха помежду си в другия мач, но испанците спечелиха с 3:0 след хеттрик на Солдадо.