Бразилецът е на линия за мача с "Ботев-Пловдив"

Сагата с картотекирането на Мишел Платини приключи. БФС най-накрая позволи на най-добрия нападател на ЦСКА да играе за тима след поредното заседание на Спортно-техническата комисия.

Изпълняващият длъжността председател на СТК Марин Маринов обясни, че Платини е картотекиран на базата на допълнително споразумение към основния му договор с ЦСКА. Той обоснова първоначалния отказ на комисията да даде картотека, с мотива, че бразилецът е сключил договор с ЦСКА на 31 август, когато клубът имаше забрана за трансфери.

„От 3 септември е влязло в сила допълнителното споразумение в договора, при което от ЦСКА на 18 септември са предявили нов иск, той да бъде картотекиран, а ние сме им отказали на 20 септември. Интересното е, че те тогава не ни представиха това допълнително споразумение. То е внесено в БФС чак на 18 октомври или месец и половина след като е сключено. Защо от ЦСКА не са го представили, попитайте тях. Ние миналата седмица имахме редовно заседание в четвъртък, а те броени минути преди това са внесли допълнителното споразумение. Защо те са го забавили месец и половина, а ние да го гледаме след 15 минути? Има си процедура по завеждане на документацията, която не бе спазена тогава. Сега обаче всичко е наред и Платини може да играе още срещу "Ботев-Пловдив", стига да му донесат документите за катротекиране при нас“, сподели Марин Маринов.