Швейцарецът се класира на четвъртфинал

Роджър Федерер срещна изключително сериозни проблеми в мача си срещу Томаш Белучи, като дори се стигна до трети сет, който трябваше да определи победителя. Все пак изненада нямаше и любимецът на домакините успя да надделее с 6:3, 6:7(6), 7:5.

 

Швейцарецът започна силно, след като поведе с 3 на 0 гейма, а при 5 на 3 отрази точка за връщането на пробива и малко по-късно вече водеше със сет аванс. Във втората част грешките на Федерер зачестиха, докато Белучи подобри играта си. И двамата печелеха своите сервис геймове, за да се стигне до тайбрек, където бразилецът игра страхотно, а Федерер допусна серия от неточности, довели до 2:6 и четири поредни сетбола за Белучи. Макар и да изглежда невероятно, Роджър спечели следващите четири разигравания, но при петото не успя и загуби сета.

 

В решителната част битката също бе изключително оспорвана. Никой не даваше сервиса си на противника, но при 6 на 5 бразилецът сякаш се разколеба, което му коства и успеха.

 

В опит да достигне до полуфиналите, където може да срещне Григор Димитров, стига българинът да спечели следващия си мач, Федерер ще се изправи срещу квалификанта Лукаш Кубот или Беноа Пер, които играят в днес.