Испанецът все още се възстановява

Рафаел Надал обяви, че няма да играе на турнира от сериите Мастърс в Париж, както и в надпреварата на осемте най-добри в Лондон. Причината е добре известната контузия в коляното, която не му позволява да играе от Уимбълдън насам.

"Разочароващо е, че ще пропусна последните два турнира от сезона, но не е нещо изненадващо. Надявам се скоро да започна отново тренировките на корта и съм оптимист, тъй като възстановяването от контузията върви добре. Не съм готов да се състезавам на тези турнири, така че ще продължа да работя в Майорка, за да мога да се завърна възможно най-скоро", сподели Рафа, цитиран от сайта на АТР.

"Пожелаваме на Рафа бързо възстановяване от контузията. Той е невероятен шампион и не е нужно да казвам, че в последните няколко месеца липсва на АТР тура. Очакваме с нетърпение моментът, в който ще го приветстваме за добре дошъл", коментира президентът на АТР Брад Дрюет.

За Рафаел Надал сезонът все пак не е приключил и остава надеждата, че ще се възстанови и ще участва на предстоящия финал за купа Дейвис между домакините от Чехия и Испания, който трябва да се проведе в периода от 16-18 ноември. Вероятността обаче това да се случи не е голяма.