България ще е домакин на летния шампионат на полуострова

Стара Загора ще е домакин на Балканското първенство по лека атлетика за мъже и жени, което трябва да се проведе на 27-28 юли следващата година. Това обяви днес кметът на града Живко Тодоров на среща с председателя на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) Добромир Карамаринов. Турнирът на стадион "Берое" ще бъде първият от такъв ранг на новата писта, чиито ремонт вече започна. За последно Стара Загора е била домакин на Балканиада за мъже и жени през 1985 г.

Състезанието на 27-28 юли ще е и последна квалификация за определяне на отбора на Балканите за "Първенството на гигантите", което ще се проведе в Лион на 31 август 2013 г. В него ще участват отборите на Русия, САЩ, Германия, Италия, Украйна и сборните състави на Балканите и Скандинавия.

"Благодаря на кмета и на спортната общественост в Стара Загора, че поемат тази огтоворност", заяви на срещата с медиите президентът на БФЛА Добромир Карамаринов. "Стара Загора е град с традиции в леката атлетика. Балканиадата е само една от стъпките които водят към спечелването от града на домакинството за Европейското първенство по лека атлетика за младежи и девойки до 23 г. през 2017 г.", обобщи той.