"Сините" планират да изградят съоражение с капацитет 28 000 зрители

Футболен клуб "Левски" планира да изгради нов стадион със капацитет 28 хиляди души. Ръководството на синия отбор днес официално разкри любопитни подробности около проекта. 


 

Изграждането на стадиона, който ще бъде на мястото на сегашния „Георги Аспарухов”, ще протече в три етапа, като първият трябва да започне следващата пролет и да приключи за стогодишнината на "Левски" през месец май 2014 година. Дотогава „сините” ще домакинстват на националния стадион „Васил Левски”, а окончателното завършване на съоръжението ще бъде през 2017-а.

 

Планира се 2/3 от трибуните да бъдат покрити, а настоящото игрище изцяло запазено, като ще бъдат взети специални мерки по време на реконструкцията, за да няма никакви увреждания на терена. Стадионът ще бъде без писта, а капацитетът му за 28 000 зрители.

 

Около Коледа ще бъде и официално представен новия проект, а според главния му архитект Иво Панталеев, това ще  бъде най-модерния стадион в България.

 

"Надявам се, че волята в момента е такава, че връщане назад няма. Беше преодоляна една критична точка, след която проектът отиде към реализация", сподели Панталеев. 

 

Стадионът ще бъде от затворен тип без разстояние между отделните трибуни. Допълнително ще бъде уточнено по какъв начин да бъдат демонтирани настоящите сектори, като е възможно да има и взривни работи, които да позволят спокойно изнасяне на отпадъците.