Двата тима завършиха при резултат 1:1


Ботев /ПД/ и ЦСКА завършиха при резултат 1:1 в дербито от 10-ия кръг в "А" група. Двата тима сътвориха зрелищен мач пред близо 20 000 зрители на стадион "Христо Ботев" в Пловдив.

 

ЦСКА първи имаше възможност да открие резултата. В 18-та минута, Нюаджи центрира отляво, а изигралия първия си мач за сезона Мишел Платини уцели гредата с удар с глава. В края на първото полувреме, Ботев успя да поведе с гол от дузпа на Иван Цветков, която сам спечели след като бе фаулиран в наказателното поле от Джереми Родригес.

 

След почивката ЦСКА взе инициативата и създаде няколко добри възможности да изравни резултата. Михаил Венков също уцели гредата с удар с глава, а логичното се случи в 80-та минута, когато резервата Тасио засече топката във вратата на домакините след центриране от статично положение. До края на мача, Тасио можеше да донесе и трите точки на "армейците", но ударът му с глава от изгодна позиция излезе в аут.

 

Така Ботев остава на трето място във временното класиране, а ЦСКА все още е четвърти. В останалите мачове, които започнаха в 16:00 се получиха следните резултати:


Етър 1924 - Ботев (Вр) 1:0
Славия 1913 - Миньор (Пк) 0:0
Монтана 1921 - Литекс 1:3
Черно море (Вн) - Локомотив (Сф) 2:0