"Сините" победиха Локомотив /ПД/, а Лудогорец загуби от Черноморец


Отборът на Левски победи Локомотив /Пловдив/ с 2:1 и се изравни по точки с лидера във временното класиране на "А" група Лудогорец. Това стана възможно след като шампионите загубиха изненадващо гостуването си на Черноморец с 0:1.

 

На стадион "Георги Аспарухов", Левски поведе в резултата в 33-ата минута, когато след ъглов удар започналият като титуляр Жоао Силва стреля с глава, Господинов спаси, а Ромен Ели бе на точното място за 1:0.

 

Веднага след почивката, "сините" удвоиха аванса си. Базил Де Карвальо изведе партньора си в атака Жоао Силва, а португалецът реализира първия си гол с екипа на тима.


 

Малко след това,  Нуно Пинто върна интригата в мача отбелязвайки си автогол, но до края на срещата пловдивчани не успяха да затрдуднят сериозно своя съперник.

 

Същевременно, Лудогорец не успя да запише победа във втори пореден двубой. Тимът от Разград загуби с 0:1 гостуването си на Черноморец. Единственият гол в двубоя реализира Тодор Паланков в 30-та минута.


 

По този начин Лудогорец и Левски вече имат по 25 точки в актива си, но шампионите все още са лидер в подреждането заради по-добрата си голова разлика.