Йержи Янович ще играе на полуфинал в турнира от сериите Мастърс

Йержи Янович продължава да пише историята на полския тенис на турнира от сериите Мастърс в Париж. 21-годишният младеж стана първия представител на своята страна, който достига до полуфинал на състезание от такъв ранг, след като Янко Типсаревич се отказа при резултат 3:6, 6:1, 4:1.

 
Въпреки че срещата приключи заради контузия на сърбина, който не желаеше да рискува преди предстоящия финал на ATP в Лондон, младият поляк безспорно заслужава само похвали за играта си.
 
След загубения първи сет, Янович не се отказа, а дори напротив изглеждаше още по-мотивиран. Резултатът бе спечелването на 10 от следващите 12 гейма преди Типсаревич да прекрати участието си.
 
203-сантиметровият Янович започна годината под №221 в ранглистата, но след страхотното си представяне в Париж се очаква да се изкачи до №36 в света.
 
В опит да стигне до финал полякът ще се изправи срещу Жил Симон, който се наложи с 6:4, 6:4 над шампиона от 2005 г. Томаш Бердих.
 
Всъщност до полуфиналите в Париж достигна само един от осемте класирали се за Лондон тенисисти. Това е Давид Ферер, който сложи край на мечтите на Жо-Вилфред Цонга за триумф пред родна публика, отстранявайки го с 6:2, 7:5.
 
В опит да се приближи само на победа от първа титла от сериите Мастърс испанецът ще се изправи срещу друг французин – Микаел Льодра, който елиминира Сам Куери със 7:6(4), 6:3.