Нерадзурите победиха с 3:1 в Торино

"Интер" победи "Ювентус" с 3:1 в дербито на 11-ия кръг на Серия А на италианското първенство. Това сложи край на серията на Старата госпожа без поражение. "Ювентус" записа 49 поредни победи преди успеха на "Интер" в Торино в събота вечер. С това надеждите на бианконерите да подобрят постижението на "Милан" на Капело от началото на 90-те, който записа 58 срещи без загубае в Серия А, се изпариха.

 
 
Последното поражение на "Ювентус" бе на 11 май 2011 г. срещу "Парма" - 0:1. След това отборът на Конте записа 32 победи и 17 равенства в първенството на Ботуша.
 
Снощи "Ювентус" поведе още в 18-ата секунда след скандален гол. Разписа се Артуро Видал, но в атаката преди това имаше явна засада на Асамоа. Реферът Талиавенто също така спести втори жълт и съответно червен картон на Щефан Лихтщайнер още преди паузата.
 
След почивката "Интер" изравни от дузпа. Точен бе Диего Милито. Аржентинецът вкара и втория гол за своя тим, след като бе точен с добавка. Родриго Паласио сложи край на спора с трети гол в 89-ата минута.
 
След успеха "Интер" има 27 точки - една по-малко от лидера "Ювентус". За нерадзурите това бе 9-а поредна победа във всички турнири.
 
В другия мач от Серия А вчера, "Милан" разгроми с 5:1 "Киево" у дома. Росонерите дишат по-спокойно след като взеха седем точки за последните три кръга. Емануелсон, Монтоливо, Боян Къркич, Ел Шааарви и Пацини вкараха головете за "Милан".