Така дългото чакане по опашки ще бъде спестено

Столичният КАТ пуска нов сайт за електронни услуги. Преди дни Министерството на вътрешните работи спря досегашния, като се ангажира да публикува нова страница, предлагаща спрените услуги.

Припомняме ви, че след двугодишна работа на 5 ноември старият сайт на КАТ беше спрян, защото  фирмата-администратор прекрати договора си с МВР.

Посетителите на новия интернет адрес - www.e-kat.mvr.bg, ще могат а се възползват бързо и лесно от няколко онлайн услуги:

-    Проверки за актове или за неполучени наказателни постановления
-    Заявки за резервиране на час за подмяна на свидетелство за управление на автомобил
-    Заявки за издаване на нови шофьорски книжки
-    Заявки за издаване на различни удостоверения

Това ще бъде възможно след попълване на номер на свидетелство, трите имена, ЕГН, валиден и-мейл адрес и генерирания от сайта код.

Новата услуга е облекчена от гледна точка на това, че няма да бъде нужно потребителите да си правят регистрация, а само ще въвеждат личния си и-мейл адрес. След това на него адрес ще бъде изпратено съобщение, с линк за потвърждаване на заявката. Само така тя ще бъде потвърдена.

За подмяната или издаването на ново свидетелство за управление ще може да бъдат запазвани дата и час, като това ще спести дългото чакане по опашки.

Репортер: Живко Константинов