Рани двама преди да бъде спрян от полицията

Нападател откри огън в гимназия в град Тафт, щата Калифорния, поредният кървав инцидент със стрелба в американско училище. Въоръженият с ловна пушка стрелец е заловен от полицията, съобщи местният информационен канал ABC 7.


Двама души са ранени при атаката. Единият е бил с по-леки травми. Втората жертва, ученик от „Тафт юниън хайскул”, е откаран с хеликоптер в болница. До момента съобщенията за състоянието му са противоречиви.  


По думите на говорителя на полицията в окръг Кърн, цитиран от АП, нападателят е учил в същото училище.


Инцидентът е станал около 9 часа в крилото, където се помещават кабинетите по физика и химия. До 9:20 часа (местно време) заподозреният автор на новата огнестрелна драма е бил неутрализиран от пристигналите на мястото полицаи.


Учениците са били изведени от гимназията на разположеното в близост футболно игрище, откъдето били прибрани от родителите им.  


Градчето Тафт, с население от около 7 хил. души, се намира на 50 км югозападно от Бейкърфилд.


Поредният случай на въоръжено насилие в американско учебно заведение идва по-малко от месец след трагедията в Нютаун, щата Кънектикът, където 20-годишният Адам Ланза разстреля 20 деца и седем възрастни при нападение срещу местното училище „Санди Хук”.


Зачестилите инциденти със стрелба в американските училища в последните години, и особено смъртта на десетки деца в Нютаун, възпламениха отново дебата за контрола върху режима за притежание на оръжие в САЩ. Президентът Барак Обама и администрацията на демократите обещаха нови мерки за ограничаване на разпространението им.