Много от абонатите на EVN си тръгнаха от касите шокирани и разгневени от сметките, които платиха

Двойно по-високи сметки за ток получиха абонатите на EVN в Южна България.  В Пловдив средно между 30 и 100 лева повече ще платят домакинствата, които се отопляват на парно.  

Много от абонатите на EVN си тръгнаха от касите шокирани и разгневени от сметките, които платиха за декемврийския ток. Някои от изпатилите коментираха, че в сравнение с ноемврийската сметка, декемврийската е  двойна.

От австрийската компания обясниха, че по-големите сметки за декември се дължат на завишената консумация на електроенергия, което дружеството е отчело по време на празниците.  

По-солени се оказаха и декемврийските сметки за парно. Чаканото в Пловдив 6-процентно намаление в цената на топлинната услуга не се усети, защото то стана факт от началото на януари.

От EVN обясниха, че миналия месец домакинствата са били по-дълго време у дома и покрай празниците са използвали и повече електроенергия. Компанията е отчела нарастване на потреблението с повече от 7 милиона киловатчаса в сравнение с предходния месец.

Занапред вече EVN безплатно ще предупреждава с SMS клиентите, на които ще спира тока заради неплатена сметка, за да им спести таксата от 20 лева за повторно включване.

Повече гледайте във видеото.

 

Репортер: Благой Бекриев