Става въпрос за 140 декара край Камчия, обясни земеделският министър

Земеделският министър Мирослав Найденов ще предаде в парламента справка, направена в Агенцията по горите, за сделка със земи по Черноморието.

Според справката зад сделката стои приятелката на бившия премиер Сергей Станишев – Моника Йосифова.

По думите на земеделския министър става въпрос за 140 декара земи край Камчия, придобити от две фирми за 17 лева кв./м. Придобиването е станало през 2008 година.

„През 2009 година земята е препродадена за 4,5 милиона лева на трета фирма, в чиято управа е г-жа Моника Йосифова”, обясни в предаването „Всяка неделя” земеделският министър.   

„В Несебър за 1 милион са купени 29 декара, а в Камчия са купени 140 декара земя, като и двата терена след това са препродадени за 4 милиона”, коментира министърът. Справка, която е направил в интернет, сочи, че в момента този терен се продава за 5 милиона евро.

Що се отнася до строителството върху дюните в Несебър Найденов обясни, че ще докладва в понеделник на премиера резултатите от проверката.

„Реагирахме веднага след получаването на сигнала, а проверката приключи в петък”, заяви земеделският министър.

Мирослав Найденов отхвърли уволненият шеф на Агенцията по горите да е „бушон”.

„Много неща се случват там, които не стигат до нас”, заяви Найденов. „Казал съм на целия екип да бъдат много внимателни, ако има съмнение за нещо от миналото и да докладват”, поясни министърът.

 

Цялото интервю с министъра на земеделието гредайте на NovaPlay