Женският ни отбор по тенис замина днес за Израел

Тази сутрин част от националния отбор на България за "Фед къп" замина за участие в мачовете си от първа група на Евро-африканската зона на турнира. Съставът ни е поток "D" заедно със съставите на Словения, Холандия и Люксембург. Срещите от неофицалното световно отборно първенство по тенис за жени ще се играят в израелския курорт Ейлат в периода от 6 до 9 февруари.

 

"Отиваме с желанието да стигнем до плейофите за влизане в Световна група II на "Фед къп". Знам, че няма да е лесно това, но не е невъзможно. Силите на отборите в тази група са изравнени, така че както можем да сме първи в групата, така и да останем последни и да се борим да не изпаднем. Момичетата не започнаха добре годината, но се надявам за Ейлат да са във форма", коментира Дора Рангелова на летище "София".

 

Заедно с капитана на отбора за Израел отпътува първата ни ракета Цветана Пиронкова и Изабелла Шиникова. Другите ни две представителки Диа Евтимова и Елица Костова, вече са в Ейлат, където през миналата седмица участваха в квалификациите на турнир с награден фонд 75 хиляди долара.