Двубой от Шампионската лига, игран в Англия също е бил уреден

380 футболни срещи, играни в цяла Европа, са били уговорени. Шокиращата новина разпространи Европол след мащабно разследване, продължило 18 месеца. В списъка попада и двубой от Шампионската лига, игран в Англия като за момента няма данни дали в него има и мач с българско участие.

От Европейска полицейска организация в Хага не съобщават имената на отборите, замесени в скандала, но разкриват, че в основата на манипулираните срещи стои организирана престъпна група, локализирана в Азия. В нея са въвлечени общо 425 човека като сред тях са играчи, съдии, футболни ръководители и криминално проявени хора.

"Заради продължаващото разследване, не могат да бъдат оповестени двубоите, които са били уговорени предварително. Сред тях попадат европейски и световни квалификации на национално ниво, както и мачове от водещите футболни първенства", съобщава Европол.
 
Въпреки огромния мащаб на акцията, която се е провела в 15 европейски страни, властите изразиха опасенията си, че тя е само част от върха на айсберга.