За да убедят управляващите, те ще излязат на национален протест тази събота

Повече пари за майчински и детски надбавки поискаха родители на среща с депутати. Тези средства са замразени вече четвърта година. Родителите настояват и да се осигурят достатъчно места в детските градини и ясли.


„Ден за ден живеем, защото утре не знаем какво ще стане”, обяснява Боряна Цветашка. Тя е посветила цялото си време на 8-годишния Илиян, който е с увредено зрение. Семейството вече е изтеглило няколко кредита, но все още не може да събере достатъчно пари за операция на детето в чужбина. Въпреки всичко Боряна не спира да се надява, че държавата ще й помогне. Затова се включва в среща на родители и депутати в парламента.


Основните искания на инициативния комитет за повече грижи за децата в България са: майчинските през втората година да станат поне колкото минималната работна заплата, детските надбавки да са 25% от минималната работна заплата и да са за всички, както и да се осигурят места за деца в детските градини. За да убедят управляващите ще излязат на национален протест тази събота.


Повече по темата може да гледате във видеото.


Репортер: Марина Цекова