Изпълнителят на ЛОТ 4 от магистралата дължи пари на фирми, от които наемал техника

 

Завършването на автомагистрала „Тракия” в срок зависи изцяло от добрата воля на изпълнителя. Все по малко вероятно обаче е това да се случи до края на май, защото за да изпълнят този срок, строителите трябва да работят денонощно.
 
Изпълнителят на последната отсечка от магистралата - ЛОТ 4, дължи сериозни суми на фирмите, от които е наемал техника. Те от своя страна си прибират машините и така за поредна година си задаваме въпроса ще стигнем ли най-накрая до морето по цяла магистрала - нещо, за което българинът мечтае от 30 години. Толкова са и недовършените километри.
 
Иначе държавата е плащала навреме на изпълнителя - сдружението "Тракия 4". Последно в края на януари са заплатени над 10 млн. лв. Те явно не са стигнали до подизпълнителите.
 
От регионалното министерство коментираха, че освен да работи  денонощно, изпълнителят трябва да има и достатъчно оборотни пари. При закъснение ще се налагат сериозни санкции.
 
Иначе за онези, които планират да пътуват не до морето, а в посока Северна България, новината е, че от следващата година вече няма да им се налага да минават през Враца. Околовръстното на града ще струва над 14 млн. лв. - средствата са европейски. За 30 години новото трасе трябва да спести на пътуващите в региона 30 млн. лв.
 
Репортер: Нели Тодорова