Оставката на Станишев може да разцепи партията и да подкопае кабинета, опасяват се на „Позитано” 20

На извънредно заседание на Националния съвет на БСП лидерът на партията Сергей Станишев се очаква да поиска вот на доверие. Някои от членовете на левицата поискаха Станишев да напусне ръководния пост, защото съзряха опасност за бъдещето на Столетницата под неговото ръководство. До недоволството в червените редици се стигна след избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС и последвалите протести.

 

Днес горещо е не само на улицата пред „Позитано” 20, но и на самия адрес. Много въпросителни могат да останат без отговор тъй като на заседанието на Националния съвет медиите не бяха допуснати.

 

На влизане в партийната централа бившият президент Георги Първанов заяви, че може би журналистите са по-запознати от някои в редиците на БСП. Така той коментира журналистически въпрос за това има ли смисъл да се иска вот на доверие към лидера при положение, че ръководството се избира на партиен конгрес.

 

Именно свикването на Конгрес и определянето на конкретна дата за него се очаква да бъде един от резултатите на днешния пленум, научи Нова ТВ.

 

В момента не е време за оставки”, заяви на влизане Явор Гечев. Преди няколко дни самият Сергей Станишев беше категоричен, че няма да подава оставка, защото това може да доведе до разцепление в партията и подкопаване на основите на правителството на Пламен Орешарски. Към тези гласове се присъедини дори Румен Петков, който смята, че в момента няма смисъл да се гласува вот на доверие към сегашното партийно управление.