Ще се срещне с Шулц, Свобода и Понта

Премиерът Пламен Орешарски ще участва в Съвета на Партията на европейските социалисти в София, съобщиха от правителствената пресслужба.

 

По време на форума на ПЕС министър-председателят ще направи обръщение към участниците в Съвета. Предвидени са и срещи с председателя на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Ханес Свобода и председателя на Европарламента Мартин Шулц. Орешарски ще разговаря и с румънския си колега Виктор Понта.

 

В хода на протестите срещу кабинета на Орешарски в социалните мрежи се организира и нова инициатива под надслов „Окупирай НДК”. Протестната акция трябва да съвпадне със съвета на ПЕС в Националния дворец на културата.

 

Председател на Партията на европейските социалисти е лидерът на БСП Сергей Станишев, който днес декларира, че не е и няма да използва ПЕС като инструмент във вътрешнополитическа борба у нас. Изказването му идва, след като късно миналата нощ воденото от него ръководство на социалистическата партия получи вот на доверие след деветчасово разгорещено заседание на Националния съвет на червените, на което са се чули и призиви за неговата оставка.