Протестиращите са убедени, че протестът им рано или късно ще бъде чут

На 11-ия ден на протести хиляди хора отново излязоха по улици и площади, за да изразят мнението си и да поискат оставката на кабинета „Орешарски”. В София, те отново се събраха  пред Министерския съвет.


И тази вечер карето между Президентството, Министерски съвет и Народното събрание бе пълно с хиляди хора, които скандираха „Оставка!”.


„При всички положения хората тук имат още сили и енергия, въпреки че са изтощени. Имаме чувството, че викаме пред затворени врати и не знам дали на хората зад тях не им е неудобно от този факт. Аз съм сигурен, че чуваемост рано или късно ще настъпи. Към края на седмицата или началото на следващата най-късно очаквам развръзка”, изрази позицията си протестиращият Александър Стоянов.


И ”булки” се включиха в протеста

Традиционното шествие премина отново абсолютно мирно и без провокации през партийните централи.


Към 22.30 ч. на „Орлов мост” огромен кръг от хора танцуват „танца на свободата”, както самите те го наричат. По-рано се чуха песни от всички епохи, изигра се дори и традиционното хоро.


На ”Орлов мост” събират предложения за промени в Изборния кодексВ специална урна, разположена там, се събират предложения за промяна на Изборния кодекс. Всеки може да даде своето предложение, което ще бъде прочетено и обсъдено по-късно.


В сряда започва и инициативата кафене пред парламента. Повече за нея ще намерите ТУК.

 

В първи ден от седмицата протестиращите отправяха призиви помежду си да предупреждават за провокатори.

 

Припомняме ви, в неделния ден 200 души бяха изолирани от полицията по подозрение, че са се внедрили в редиците на протеста, за да предизвикват безредици. Задържани бяха 22-ма.  От тях двама вече са предадени на прокуратурата.


Повече гледайте във видеата.

 

Репортери: Мария Цънцарова и Николай Василковски