Той ще се проведе в сряда по обед

Обсегът на протестите се разширява. Крави, овце и трактори ще обсадят утре земеделското министерство. Такава е идеята на животновъдите, според които няма яснота за субсидиите за сектора през тази година.


Разрешението за протест е от 12:00 до 22:00 часа. Все още не се знае дали такова разрешение ще получат и за селскостопанските животни.


„Определено беше годината на земеделските протести. животновъди, зърно- и млекопроизводители едва ли не нощуваха пред сградата на ресорното министерство. Сега този сценарий е на път да се повтори. А проблемът отново са парите”, обяви Бойко Синапов от Националната асоциация на животновъдите.


Открихме земеделския министър в Люксембург, където той провежда поредица от срещи в рамките на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство в Люксембург.


Още преди време обаче, Синапов беше обвинен в топли връзки с ГЕРБ. Попитахме го дали е случайност това, че когато те паднаха от власт, земеделците отново се надигат.


По неофициален път Синапов е получил информация, че министерството не е представило в Брюксел нужните разчети за помощта тази година. Той се опасява, че това ще забави плащанията.