Хората излязат облечени в бели ризи, като посланието е „да се излекува политиката от мафията"

Протестите у нас навлизат в нова фаза. В 20-ия ден на демонстрации Народното събрание ще бъде напълно блокирано в сряда сутрин. За това предупредиха протестиращи в социалните мрежи.

 

Броят на недоволните към момента е сравнително малък, за сметка на многото служители на реда и изключително разширения периметър за сигурност около сградата на парламента. В центъра вече се събират групи хора, които се насочват към Народното събрание.

 

Очаква се хората да „арестуват” парламента и да излязат облечени в бели ризи. Посланието е „да се излекува политиката от мафията”. Окупацията на жълтите павета ще продължи през целия ден, гласят призивите в интернет. 

 

Гражданският арест на парламентаДнешното събиетие е обявено като "граждански арест". То е ироничен отговор на депутата Волен Сидеров, който преди дни обяви, че той и неговите колеги ще осъществяват граждански арести след като полицията не върши добре работата си.

 

Малко след 9 часа хората, решили да изпият сутрешното си кафе на жълтите павета, стават все повече.  

 

Протестиращи отново ”на кафе” пред парламентаПризивите в социалната мрежа са за по-мащабен и по-дълъг протест, като целта е пиенето на кафе да премине във вечеря

 

 

А във вторник поредната вечер на демонстрации в София премина без инциденти. Пред НДК подкрепиха кабинета на Орешарски, а пред Министерския съвет продължиха да искат неговата оставка. Хиляди направиха традиционното шествие в центъра на столицата и освиркаха централите на основните политически партии. 

 

Антиправителствени демонстрации имаше в още няколко големи града в страната.