Така той коментира намалението на средствата за България по Програмата за селските райони

Всеки ден на това правителство означава десетки милиони преки загуби, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод предвиденото намаление с половин милиард евро на средствата за България по Програмата за селските райони в следващия програмен период.


„Да им отрежат един милиард лева, това е да им отрежат обновяването с нови трактори, комбайни и машини в следващите години като цяло. На вниманието на протестиращите и на българския народ като цяло трябва да е, че вече тези 30 дни управление на това правителство, ако се разделят на един милиард, ни струва десетки милиони на ден”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Агенция „Фокус”.


По думите му при договарянето на бъдещите средства България е била една от страните, които въпреки лошото усвояване на евросредства в предишните години, е получила повече пари в сравнение с предходни периоди. Той изрази безпокойство, че има опасност траншовете към страната ни да спрат на фона на нестабилната политическа обстановка.

 

Борисов очерта бъдещето така: „За съжаление, след това и ние няма да можем да възстановим тези пари. Те са безвъзвратно изгубени за българския народ”.


Не ме радва като слушам упреци към България в Европейския парламент. Когато виждам как с лека ръка, поради некомпетентност, некадърност, се губят тези пари, договорени от мен, не мога да се зарадвам”, каза още Бойко Борисов.

 

Повече ще намерите във видеото.

Още по темата очаквайте утре, 5 юли, в "Здравей, България", където гост ще бъде  земеделският зам.-министър - Явор Гечев.