Според специалисти това не е проблем

Миналата нощ пред Народното събрание, заедно със своите родители, останаха и деца. Късно снощи бебе дори успя да се промъкне между загражденията пред парламента. 

 

Така металните заграждения се превърнаха в пречка за възрастните, но не и за бебето. Минута по-късно, на хоризонта се появи и братчето му - знаменосец.  

 

Двете деца получиха шумната подкрепа на протестиращите.... но и възмущението на нашия зрител Стоян Петров. 

 

„Дълбоко възмутен съм, че вашата телевизия показа в сутрешните новини малки деца пред парламента в полунощ. Още повече при положение, че обстановката в това време беше ескалирала до сблъсъци и агресивност”.

 

Не така обаче изглеждат нещата през очите на специалиста с 30-годишен опит – Весела Банова. 

 

„Децата са единствените, които се чувстват добре и се забавляват в това пространство на стълбите на парламента”, обясни психоаналитикът.

 

Банова е била и дългогодишен заместник-директор на Агенцията за закрила на детето, а днес работи на свободна практика. 

 

„Не само, че не е безотговорно, но това е знак, че нещо става, нещо различно става, на друго ниво, което много сериозно засяга не само гражданите и индивидите, а семействата - родителите и техните деца”, смята Банова. 

 

Специалистът обяснява, че няма регулация, която да ограничава родителите да водят децата си на масови протести. Дори законът е по-строг за това малките да остават сами у дома.  

 

Повече по темата гледайте във видеото!