Вангел Христов и дъщеря му доскоро живееха в рушаща се къща

Бащата-инвалид Вангел Христов от хасковското село Узунджово и дъщеря му Елисавета, за която той се грижи сам, вече имат нов дом. Така те най-сетне получават възможността да се изнесат от рушащата се къща, която доскоро обитаваха.


След като екип на „Здравей, България” разказа тъжната история на семейството, стотици хора пожелаха да помогнат. Кметството в Хасково намери начин да ги настани в общинско жилище.
Новият апартамент тепърва предстои да бъде обзаведен, отново с помощта на добри хора. А Вангел и Елисавета не могат да повярват, че до дни ще се настанят в него.


„Не ми е минавало и през ум, че може да се намеря в такава обстановка с детето си. И това показва, че човек не трябва да се отчайва и че винаги може нещо добро да му се случи в живота”, споделя развълнуван Вангел.


Въпреки че проблемът с жилището вече е уреден, семейството продължава да има нужда от средства, защото единственият им доход е инвалидната пенсия на бащата, който е с диагноза болест на Бехтерев и ставите му прогресивно дегенерират.


„Имам нужда ставата ми да се смени, за да нямам тия болки и това обездвижване”, обяснява инвалидът.


За поставянето на изкуствена става той има нужда от над 3 000 лева.


Репортер: Димитър Иванов