Парадоксът се получил след сливане на две отделни училища

Училище в Монтана внезапно се оказа в парадоксална ситуация. Ръководят го двама директори с отделни помощници, секретарки, счетоводители. Никой от учителите не е наясно кой трябва да разреши отпуск или да пусне някаква заповед.


В сградата вече се помещава не Професионалната гимназия по електротехника "Христо Ботев", а някаква обща едноименна професионална гимназия. Тя е създадена като към училището с 300 ученици министерска заповед механично добавя 50-те ученици на Професионалната техническа гимназия "Юрий Гагарин”. 


Заповедта била заложена буквално като бомба с часовников механизъм, твърдят учителите. Издадена е в края на декември миналата година, т.е. когато учителите и учениците били във ваканция и по празниците нямало как да се обжалва в срок. Влиза в сила от средата на лятото, когато също е... ваканция.


За да бъде парадоксът пълен обаче още в първия ден се оказало, че училището си има двама директори.Така започва историята за „доведени” и „заварени”. Никой явно все още не знае кой кого ръководи.


В Регионалния инспекторат не виждат нищо нередно в цялата история.


Проведен е и предварителен подбор, но и двамата директори се оказали със заболявания, които не позволяват да бъдат освободени без разрешение на ТЕЛК.


Още по темата гледайте във видеото.


Репортер: Румяна Попова