Името на Александър Методиев – Сали беше замесено в скандал с незаконно Енерго в Самоков

Когато Емил Иванов бъде освободен като народен представител и назначен за областен на Софийска област, на негово място трябва да се закълне следващият в листата на ДПС Александър Методиев–Сали. Името му е свързано с много грехове, като например участието му в незаконно Енерго в Самоков, с кражби на ток за милиони, която продължава години наред. 

 

Пред Нова телевизия Цветелин Кънчев уточни, че преди Методиев е бил зам.-председател на Евророма. Кънчев обаче не е имал информация за участието на Методиев в схемата. 

 

„Изведнъж се промени като човек, стана много затворен и потиснат. Един път каза, че Цветанов с нещо го е хванал за гушата”, заяви Цветелин Кънчев.

 

„Имаше нотки на заплашване от страна на г-н Цветанов и ГЕРБ”, призна пред Нова телевизия Александър Методиев-Сали. „Към мен бяха отправени сигнали за пране на пари и други неща. Те не ме заплашваха, а имаше анонимни сигнали”, уточни бъдещият депутат от ДПС. 

 

Методиев заяви, че съдебното му минало е чисто и няма да позволи на председателя на парламента Михаил Миков да му даде „червен картон” преди да е започнал работа. Освен това Методиев се закани да води съдебни дела до дупка срещу всеки, който говори за него и пише без доказателства.

 

Методиев отхвърли обвиненията за участие в незаконно енерго.

 

Повече гледайте във видеото!