Шефът на Комисията за конфликт на интереси не помни за какво се отнасят записките в скандалния му тефтер

Шефът на Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси – Филип Златанов, който вече е обвиняем за престъпление по служба, отрече някога да е бил „маша в ръцете на когото и да било”.


В интервю за „Здравей, България” той бе категоричен, че не е изпълнявал политически поръчки и не е бил жертва на натиск от страна на високопоставени личности.


В сряда прокуратурата направи публично достояние личния тефтер на Филипов, в който той си водил записки за това кого „да удари” и кого „да оправи”. Така комисията шантажирани политици и общественици, твърди държавното обвинение. Кой е поръчителят обаче, прокуратурата все още не казва.


Това са мои лични записки и от тях не може да се прави извод за работата на цялата комисия, защото тя е колективен орган и взима решенията си с гласуване”, заяви Златанов в ефира на сутрешния блок на Нова. И допълни, че застава зад всеки ред в тефтера си.


Той обаче не помнел за какво се отнасят записките, скандализирали обществото. Не знаел и чии са инициалите „ИФ” – човекът, на когото Златанов трябвало да докладва за дейността си, както става ясно от тефтера.


Не мога да кажа какъв е мотивът за тази проверката срещу мен и чий интерес съм засегнал, но вярвам, че прокуратурата ще си свърши работата безпристрастно”, заключи шефът на Комисията за конфликт на интереси.


Целия разговор с него гледайте във видеото.