Мистериозно съвпадение ли е историята, описана в книгата “Небеса от грях"

Писателка предсказа смъртта на митрополит Кирил!Мистериозно съвпадение на обстоятелствата около кончината на владиката с описаните в книгата  “Небеса от грях” на Лора Лазар или пък откраднат сюжет от убиец? 

 

Романът "Небеса от грях" е публикуван миналата година, но е написан 5 години по-рано. Един от главните герои е Варненско-Великопреславски митрополит, наречен Теофил. Но светското му име е... Богомил, както се е казвал и варненският владика. 

 

Възможно ли е в книгата да е предсказала съдбата на дядо Кирил?  

 

Славчо Проданов е съученик и близък приятел на починалия митрополит. Той за пръв път се докосва до романа „Небеса от грях“ часове след кончината на Кирил.

 

„Беше ми донесена от близък човек, за да прочета и да се запозная с историята на смъртта на митрополита”, обясни Ставрофорен иконом Славчо Проданов.

 

За него историята е смразяваща. Тя описва съвсем точно случилото се при смъртта на митрополита. 

 

Героят в романа Теофил умира при удавяне в местността Драката, а смъртта на дядо Кирил преди дни настъпи внезапно именно при удавяне в местност с почти същото име - Траката.

 

„Има много болни хора, психично болни, които могат написаното, или гледаното от филм да си го превърнат в свой сценарий. Тоест, те могат да извършат същото покушение, каквото е описано в книгата, или каквото са гледали във филма”, смята иконом Славчо Проданов.

 

Свещеникът не познава лично писателката на романа Лора Лазар. Оказва се обаче, че самият Славчо Проданов разпознава и себе си в един от героите в романа. – Продан.

 

„Аз имам чувството, че ние, с нея сме били дълги години заедно, от детските ясли. Аз нищо не знам за нея, наистина нищо не знам. Разбрах, че била учителка в едно от нашите училища”. 

 

Според Ставрофорен иконом Славчо Проданов романът се изчерпа много бързо заради жаждата за сензация в българското общество. За свещеникът  обаче тя е отражение на хаоса.

 

Авторката на бестселъра отказва срещи с медиите. Под псевдонима Лора Лазар, тя издава още три криминални романа. В последния от тях "Убиец назаем" описва убийството на български премиер.

 

Обвиняваната деловодителка си тръгнала предиобед от митрополията, разказаха свещенци. Никой не желае да коментира случилото се пред камера. В личен разговор обаче църковни служители споделят, че деловодителката била наричана „женският владика“ и се разпореждала безцеремонно. Братът на починалия духовник категорично отказва коментар по темата.

 

Повече по темата гледайте във видеото!