Тя призова за спиране на политическите кавги

Гласът на всички европейци трябва да бъде чут. Не трябва народът да бъде слуга на политиката. Трябва да се противопоставим на всички политици в Европа, които целят да ограничат правото за свободно придвижване", заяви зам.-председателят на Европейската комисия Вивиан Рединг на брифинг след дискусията за бъдещето на Европа.

 

Тя призова да не се гледа към миналото, а към бъдещето.

 

По думите й има правителство и парламент, които са избрани от народа и те трябва ясно да го изслушат. „Забравете за миналото. Седнете на масата и намерете общи решения, за да изведете страната си напред. Има едно бъдещо поколение, което очаква това от вас. Спрете политическите кавги”, призова Рединг.

 

Според нея, когато една държава има проблеми, които трябва спешно да се решат, политическите партии трябва да загърбят кавгите си, да седнат и да изпълнят своето задължение, а не да създават допълнителни проблеми.

 

Заместник-председателят на Европейската комисия и комисар по правосъдието Вивиан Рединг симпатизира на протестите у насТова заяви самата тя след срещата си с президента Росен Плевнелиев  в понеделник.