Според Стоян Радев сред протестиращите не е имало провокатори

„Медиите отразиха добре случилото се в сряда вечерта. Протестиращите не атакуваха загражденията преди автобуса да тръгне да излиза”, разказа режисьорът Стоян Радев. Той добави, че органите на реда са прекалили с изпълняването на служебните си задължения.

 

Нека не виним безименните полицай. Те изпълняваха нареждания. Да не виним и тълпата, която не искаше да влезе в сблъсък, но и не искаше да отстъпва”, добави още Радев. 
По думите му на протеста не е имало провокатори. „Ние сме жертви на добре работеща драматургия”, добави още той.

 

Живеем в общество, пропито от конспиративни теории”, коментира писателят Алек Попов. Неговото лично убеждение е, че в такава обстановка всички сценарии се разпадат и не работят. „Това е един хазарт и хората, които разчитат, не винаги печелят”, добави той.

 

На много хора им се иска да употребят протестиращите, но те не са платени”, коментира още писателят.

 

„Сега като че ли няма политически субект, който да иска да яхне протеста”, каза от своя страна музикантът Венци Мицов.

 

По думите му правилата трябва да се променят, иначе всичко ще се повтаря като на „развален грамофон”. „Това ще стане под натиска и контрола на гражданите и те го знаят”, добави той. Според него хората не искат нито ГЕРБ, нито БСП.

 

„Протестиращите не искат оставка и предсрочни избори. Оставката трябва да бъде дадени и трябва да има предсрочни избори”, каза Радев и добави, че управляващите са злоупотребили с власт, а протестиращите само назовават санкцията

 

Повече по темата гледайте във видеото.